Ngaran Usum anu patali jeung Kaayaan Alam

Ngaran Usum anu patali jeung Kaayaan Alam - Dina waktos ayena sim kuring bade ngabahas ngaran usum anu aya patali atawa aya hubungana sareng kaayaan alam, dina ngaran atawa sesebutan usum-usuman dina bahasa sunda loba pisan macemna tergantung eta patalina jeung naon, misalna jeung kaayaan masyarakat, tatanen

Cag, ke deui urang bahasa ngaran usum sejena, ayna urang bahas ngaran usum anu patali jeung kaayaan Alam :

Usum Katiga => Usum Halodo
Usum mamareng => nyaeta usum mimiti rek ngijih ( hujan)
Usum Dangdarat => nyeta usum panyelang antara halodo jeung ngijih
Usum Ngijih  => nyaeta usum hujan
Usum Barat => usum gede angin jeung hujan ( anu jol na ti kulon )
Usum Selatan => Usum dimana lba angin anu jolna ti kidul

Tah eta ngaran usum-usuman basa sunda anu patali jeung kaayaan alam
mudah mudahan aya manfaatna kanggo baraya


Advertisement
Ngaran Usum anu patali jeung Kaayaan Alam
Loading...