Istilah Penyakit Bahasa Sunda

Istilah-Istilah Panyakit dina bahasa sunda - tiap jalma pasti pernah ngarasa gering boh anu parna atawa anu  ringan. biasana gering kulantaran kaserang panyakit. dina bahasa sunda aya istilah istilah anu sok digunakeun anu patali jeung panyakit. tah dihandap nyaeta istilah panyakit dina bahasa sunda

istilah-istilah penyakit dalam bahasa sunda

Muriang / Hareeng = Demam
Salatri = Sakit parah ( sakit perut parah)
Kamalangkem = Radang
Roromeheun = Telapak kaki pecah-pecah
Rinyuheun = Telapak kaki bolong - bolong dan bau
Bisul = Bisul
Nyeuri Beuteung = Sakit Perut
Kesrek = Eksim
Gohgoy = Batuk
Hapur = Panu
Cebor = Cacar air
Sasangaleun = Kapalan
Rieut = Sakit Kepala
Nyeuri beuteung = Sakit Perut
Budug = Borok
Salesma = Flu / Pilek

Jeung rea deui istilah nu sejena, mangga ka para pengujung tiasa nambihkeun istilah sejena dina komentar
haturnuhun
Advertisement
Istilah Penyakit Bahasa Sunda