Copot Cendili- Cerita lucu bahasa sunda

Aya hiji lalaki..., Kusabab sok 'jajan' diluar nu ahirna manehna boga panyakit kalamin, kulantaran teu kuat nandangan kanyeri na, eta lalaki datang ka dokter spesialis kulit jeung kelamin. Sanggeus dipariksa, si dokter ngomong,
carita lucu, carita gokil, carita aneh, carita ngakak bahasa sunda


“Waduh pa… ieu mah panyakit bahaya, hiji2 na cara meh bapa bisa salamet..., euu... 'Manuk' bapa kudu diamputasi atawa dibuntungkeun, meh teu nyebar kamana mana..."
Ngadenge vonis dokter, eta lalaki jadi leuleus bari ngaleos balik.
Dijalan manehna nempo aya tempat praktek sinshe atawa pengobatan cina tradisional, manehna asup ka eta tmpat susuganan didinya aya cara nu sejen.
Sanggeus mariksa panyakitna, tabib sinshe ngomong,
“Haiyaaaa… Ieu emang payakit belbahayaa dan langka… Lo dah pigi ka dokter?” Ceuk si engko tabib.
“Iya koh… ceuk dokter tadi teh.. Manuk sayah kudu diamputasi”
Si tabib sinshe ngomong “Haiyaaa…. Dasal doktel zaman cekalang mata duitan… Sikit-sikit opelasi… Sikit-sikit amputasi… Hayang duit aja… Ini mah tidak pelu diamputasi haaaa!!!”
Ngadenge kitu.. Si lalaki atoh kacida.
“Jadi manuk sayah teu perlu diamputasi koh?”
Si tabib Sinshe ngomong deui,
“Minum lamuan ini haaa..., teu pelu di potong… Tungguan we tiga hali... Nanti manukna copot cendili…!!!”.
Advertisement
Copot Cendili- Cerita lucu bahasa sunda
Loading...