Contoh Pidato Bahasa Sunda Untuk Memperingati Hari Pahlawan

Pidato dalam bahasa sunda disebut dengan Biantara, banyak orang yang mencari contoh pidato dalam bahasa sunda, hanya sekedar untuk referensi dalam membuat teks pidato bahasa sunda.Untuk itu Pada kesempatan kali ini saya mencoba membagikan salah satu contoh biantara dalam bahasa sunda dengan tema memperingati hari pahlawan.

kumpulan contoh pidato dalam bahasa sunda terbaru

Assalamu'alaikum Warohmatullahi Wabarokatuh

Sugrining wargi nu sami hadir, nu sami sa Ibu Pertiwi, sabangsa jeung sanagara. Bahasa sastra Jawa nu nyata, rawe-rawe lantas malang malang putung, maju terus pantang mundur. Ieu kobaran basa nu digorowokeun ku para pahlawan bebenteng bangsa.

Dina ieu mangsa sadaya warga nagara pangeusi nagri pada uninga yen dina dinten ieu disebat poe pahlawan tepatna kaping 10 Nopember Dina eta mangsa natrat hiji kajadian nyaeta peperangan anu nyata, sadaya pajuang bangsa ngaladenan penjajah wlanda katut sekutuna,  Netelakeun yen aranjeuna mmiboga rasa bela tur cinta nu dibarungan ku tekad anu pasti, bebela ka lemah cai.

Kukituna sim kuring umajak dina ieu kasempatan, urang tulad ku sadayana generasi penerus bangsa, utamana para pamuda dina sabadana bebas tina penjajahan atanapi nu disebut merdika, urang eusian ku rupa-rupa karya nu nyata sangkan kukuh tur teguh boga wibawa sarta komara, dipandangan sakabeh bangsa, di sakuliah dunya.

Mudah-mudahan Allah SWT salwasna ngalungsurkeun anugrah ka urang sadayana dina enggoning ngamumule lemah cai.

Wassalamu'alaikum Warohmatullahiwabarokatuh.

Demikian contoh pidato bahasa sunda dalam memperingati hari pahlawan, semoga bisa bermanfaat bagi pengunjung semua.

Incoming Search Article : pidato bahasa sunda tentang lingkungan,teks pidato bahasa sunda tentang akhlak,pidato bahasa sunda perpisahan,pidato bahasa sunda tentang narkoba,biantara bahasa sunda tentang kebudayaan,teks pidato bahasa sunda tentang kasehatan,biantara bahasa sunda tentang hari kemerdekaan,pidato sunda lucu.

Baca Juga Artikel Lainnya :

Share this: