Harti Sifat Jeung Watak Wedal Sunda Kuno

Harti Jeung Watak Wedal Sunda Kuno - Wedal Lahir atawa poe lahir hiji jalma tangtu aya pangaruhna boh dina sifat atawa tingkah lakuna. sabab ceuk dina itung - itungan kolot tiap wedal boga ciri masing - masing. kusabab kitu keur urang sunda anu masih tradisional masih loba keneh anu ngagunakeun wedal keur nyocokeun jodona, wedal nikah,wedal indit inditan,puasa wedal jeung rea-rea deui. .


Dihandap aya bakal dibahas masalah harti wedal nurutkeun kapercayaan sunda.

1. Senen  Hartina Kembang
Jalma anu lahirna poe senen ngabogaan sipat : Mentingkeun tetembongan diri, sok rapih. Loba dipikaresep ku jalma, berehan. Tapi, sok ‘asa aing, yeuh aing’, keukeuh peuteukeuh.

2. Salasa Hartina Seuneu
Jalma anu lahirna poe salasa ngabogaan sipat :Hade jiwa sosialna. Resep nulungan teu ningali sahana. Satia jeung hese beger deui. Tong wawanianan nipu jeung ngahianat ka manehna sabab gede tur goreng ambek jeung resep ngagede-gede masalah.

3. Rebo Hartina Daun
Jalma anu lahirna poe rebo ngabogaan sipat :Cicingeun, kalem, ngawibawa, oge hade basa jeung laku. Lamun geus kenal deukeut, kanyaohan dirina teh sok ngabungahkeun. Mikanyaah ka kulawarga. Tapi, babari kabawa arus, gampil percaya kana omongan anu can tangtu bener. Paling anti dititah.

4. Kemis Hartina Angin
Jalma anu lahirna poe kemis ngabogaan sipat :Teu gampil putus harepan, sumanget gawena hade, tekun, giat latihan. Sok teu betahan di imah. Kadang sok “ciga kacang poho kulitna”, loba omong, curigaan. Hadena tara ngadendam.

5. Juma’ah Hartina Cai
Jalma anu lahirna poe Juma'ah ngabogaan sipat: Tenang, nyegerkeun, tapi oge sok ciga ombak, ngamuk. Cicingeun, tapi prinsipna “leuwih hade cicing daripada ngomong nu teu aya mangpaatna.” Wibawana tingkat luhur jadi loba dipika kagum ku jalma. Tapi egois, keukeuh kumaha manehna, sok “asa aing, yeuh aing!” jeung sagala kahayangna kudu dicumponan.

6. Sabtu Hartina Taneuh/Bumi
Jalma anu lahirna poe saptu/sabtu ngabogaan sipat : Pisikna kuat, pendirianna oge, kokoh jeung kuat hate. Cita-citana luhur jeung berehan. Moal asa-asa mere anu dipikaboga asalkeun bisa nulungan batur. Gorengna, sok hayang nguasaan jeung ngabogaan naon bae anu dipikaresep, rada egois, jeung sombong. Tapi teu gancang putus asa jeung leukeunan ikhtiar.

7. Ahad Hartina Mega/Langit
Jalma anu lahirna poe ahad / Minggu ngabogaan sipat : Loba babaturannana. Pergaulanna luas saluas mega. Hade basa jeung laku ka sasaha. Pinuh sumanget gawe. Kurangna sok kamalinaan kana kasedih, sagala kahayangna kudu dicumponan, lamun henteu? Manehna bakal ngusahakeun ku cara naon bae. Lamun soal cinta, manehna satia jeung lain tipe gampangan.

Tag: wedal sunda,primbon wedal sunda,arti wedal sunda,itungan wedal sunda,wedal jodoh,primbon wedal sunda,jodoh menurut wedal sunda,wedal senin cocok dengan wedal,puasa wedal kamis berapa hari,primbon sunda jodoh,primbon sunda hari lahir,hari rabu cocok dengan hari apa,puasa wedal lahir,wedal tanggal lahir,hitungan wedal lahir,wedal poe lahir,perhitungan wedal lahir,wedal senin legi,niat puasa wedal lahir,wedal minggu,wedal minggu dan rabu,wedal minggu dan sabtu,wedal minggu berapa,wedal minggu dan minggu,wedal minggu dan jumat,wedal minggu cocok dengan wedal apa,wedal menurut tanggal lahir,wedal minggu sama rabu,wedal minggu kliwon,wedal manusia,wedal menurut sunda,wedal menurut orang sunda,makna wedal,puasa wedal menurut islam,puasa wedal minggu,puasa wedal minggu berapa hari,wedal poe minggu,sifat wedal minggu,wedal nikah.
Advertisement
Harti Sifat Jeung Watak Wedal Sunda Kuno
Loading...