Contoh Pidato Sunda Untuk Memperingati Maulid Nabi

Contoh Pidato Sunda Untuk Memperingati Maulid Nabi - Berikut ini merupakan salah satu contoh pidato bahasa sunda tentang maulid nabi, kalau dalam bahasa sunda sering disebut dengan muludan, sedangkan pidato disebut biantara. sengaja ane share sebagai bahan referensi para sobat yang sedang belajar bahasa sunda agar bisa memahami bagaimana contoh biantara bahasa sunda.
Pada postingan sebelumnya ane sudah membagikan contoh pidato sunda dengan judul : memperingati hari pahlawan.

Berikut ini adalah contoh pidato sunda untuk memperingati maulid nabi.

Contoh Pidato Sunda Untuk Memperingati Maulid Nabi

Assalamu'alaikum Warohmatullahiwabarokatuh.

Puji nu jadi pamatri nu ngancik dina ati, puja nu sumarambah dina bayah ieu sadayana kagungan Allah Azza wajalla. Rahmat sinaren salam muga tetep ngocor ka jungjunan panutan alam, sosok insan anu pinuh ku suri tauladan, baktosna Rosulullah SAW.

Dina ieu kasempatan hayu urang sami-sami ningkatkeun kualitas iman sareng taqwa ku ngalangkungan ieu acara mepeling maulid nabi, iman sareng taqwa mangrupa hiji cara pikeun nimbulkeun rasa mahabbah ka allah SWT sarta micinta ka Rosulullah SAW.

 Hal ieu pisan nu janten kakuatan dina enggoning ngambah hirup sareng kahirupan. urang tetep kedah nutur kan jalur Rosul, napak kan alaratan mantena. teu cekap hiji muslim laksanakeun wungkul mieling maulid nabi saupami teu disarengan ku padamelan anu dicontokeun ku kanjeung nabi. Allah SWT ngadawuh laqod kaana lakum fii roulillahi uswatun hasanah hartosna temen-temen geus aya pikeun aranjeun di Rosulullah conto atawa suri tauladan anu hade.

Ku kituna hayu urang sami - sami dina enggoning urang ngarepkeun karidoan Allah sareng safaat ti Rosulullah, ku cara ngalaksanakeun ibadah oge mu'amalah nu disarengan ku conto ti Rosulullah SAW.

Mudah-mudahan bae urang sadayana sapapaosna aya dina ginulur karahayuan ginajar kawilujeungan tur kahontal kabagjaan dinya sareng aherat ku cara ngalangkungan ieu mepeling maulid nabi.

Wassalamualaikum Warohmatullahi Wabarokatuh.

Search artikel : pidato bahasa sunda tentang lingkungan,teks pidato bahasa sunda tentang akhlak,pidato bahasa sunda perpisahan,pidato bahasa sunda tentang narkoba,biantara bahasa sunda tentang kebudayaan,teks pidato bahasa sunda tentang kasehatan,biantara bahasa sunda tentang hari kemerdekaan,pidato sunda lucu.



Postingan Nu Laina :

Share this: