Manuk Gede - Carita Lucu Sunda

Carita lucu bahasa sunda ieu kanggo para saderek anu nuju raheut manah, atanapi ceuk barudak ayna mah nuju galau, mudah- mudahan carita sunda ngakak ieu jadi pang beberah manah,
Mangga lajeungkan carita sunda pikaseurieun ieu.

" Manuk Gede " 

Geus tilu poe budak teh ceurik wae,pas di tanya ku indung na cenah hayang meuli manuk siga babaturan na.....

Isuk na bapana meuli manuk piit tapi budak teh anggeur we ceurik....pas di tanya ku bapana,"naha beut ceurik wae pan eta tos pang meserkeun mauk ku bapa"......
Manuk Gede - Carita Lucu Sunda

Budak na ngajawab " hayang manuk nu gede,alim nu alit....

Ceuk bapana " heug atuh ari kitu mah engke poe minggu( dua poe deui) bapa urang neangan manuk nu gede di pasar burung....

Karek poe sabtu pas balik gawe bapa na reuwas ningali anak na keur ngalamotan hulu manuk piit....

Bapa : dak...kunaon eta hulu manuk piit beut di lamotan kitu,karunya atuh engke paeh geura manuk na...

Budak : pan ceuk bapa lamun manuk na hayang geura gede mah kudu dilamotan hulu na..

Bapa : iraha bapa ngomong kitu ah....asa can pernah...

Budak : ari peuting basa bapa keur ngobrol jeung emak dikamar...ujang ngadenge ceunah " mun manuk na hayang geura gede mah kudu dilamotan huluna"

Bapa : aduhhhhhh.....cilaka edoh......(bari lumpat nyampeurkeun pamajikan na, ka dapur)
Advertisement
Manuk Gede - Carita Lucu Sunda
Loading...