Carita Bahasa Sunda. Tongeret #4

#Tongeret

Bagean 4
Supirna Neng Eva ge terus nanya “Angkat ayeuna Neng ..”
“Enyaa Pak,, tapi tong langsung pulang karumahnya,, ka Nagoya heula,,”
Pak Supir na ge nemal “Mangga Neng,,” jiusss wehhh 320i na digas,,
si Pandu colohok ngadenge rek diajak ka Nagoya ku Neng Eva,,
“Hoorr,, naha ka Nagoya Va,,??”
“Enya urang ngbrol diditu wehh sambil ngejuss nyaaa,, kembae Eva nu traktir,,” ceuk Neng Eva bari mesem imut,,
“laen masalah saha nu mayar, da Pandu ge bisa tibang mayaran jus 2 gelas mahh,, Atuhhh didieu wehh tibang rek ngobrol mahh,, Pandu na ga bisa lama uyy rek latihan Band,,” ceuk si Pandu pura-pura nolak,,
“aduhhh kamu mahh ihh,, batalllkeun heulaa atuhh latihana,,” ceuk Neng Eva maksa..
“Eyyy saha kamuu make kudu nyunyuruh ngabatalkeun,, ke barudak ngarambek,, ga moo ahh”
“Nya udah atuhh ari kmuna tega ngmg ky gtu mahh,, sok wehh kmu moo turun didepan ge teu nanaon,, Eva moal jadi ngmgna ge,,” Neng Eva ngagos,,
“Ahh nya udah wehhh ari teu jadi mahh,,, pa turun dipayuunn wehhh,,” ceuk si Pandu mnt supaya 320i na eureun,,
Mobil ge eureun,, si Pandu muka panto mobil terus turun,,
Neng Eva ge ningali kitu mahh langsung colohok teu nyangka si Pandu bakal enyaan turun “Panduuuu...!!” Neng Eva ngarasa teu rela ningali si Pandu turun,,,
Pandu ngiclik teu malik deui ninggalkeun mobil anu tadi ditaekana,, bari ngagerentes dina hatena bari seuri jahat..
“Heeheheeee,,, geus asup perangkap..”

Dina jero mobil anu tinggal neng Eva jeung supirna jadi simpeu,,
pak Supir anu tatadi merhatikeun Neng Eva keur sedih liwat kaca spion jero ge nanya..
“Langsung uihh Neng ,,??” supirna nanya ka Neng Eva..
“Enyaa Pak.. langsung uih wehh,,” ceuk Neng Eva lirih..
Si Pandu anu nyaho Neng Eva geus asup kana jebakan manehna,, ngarasa bungah,, teu nyangka bakal sagampang ieu meunangkeun hatena Neng Eva,manehna ngarasa,, startegi anu dipake ku manehna tepat,, meskipun Neng Eva ka asup jelema pinter disakolana,tp mun geus nyangkut kana urusan hate mah saha wae ge,, rek nu pinter,, rek nu bodo,, rek jelma aya, atawa jelema teu boga,, rek lalaki,, rek awewe pasti ngesampingkeun logikana,, pasti hate anu ngadominasi , matak teu aneh mun aya lalaki ninggalkeun anak pamajikana kusabab kagegeloan ku awewe, atawa sabalikna..aya awewe niggalkeun lalakina kusabab ngarasa leuwih nyaman jeung lalaki sejen.. tah engke mun geus karasa kanyenyerian hatena,, karak logika na dipake deuii,, palebah dinya iblis ge keprokkk.. kusabab level iblis mun geus bisa misahkeun hiji pasangan eta dianggap level anu paling luhur,, ngagangu jelema spy teu solat mahh biasa emang geus tugasna,,, ngaganggu jelema teu puasa mahh dianggap biasa, nyenyered jelema kana maksiat geus ahlina, tapi mun geus bisa nyieun anak incu adam cere,, eta dianggap paling luar biasa dikalangan iblis.. ninggalkeun sholat, ninggalkeun puasa wajib, nyemplung kana maksiat mahh diganjar ku dosa, tp mun cere mah teu diganjar ku dosa,, matak allah mahh paling bendu mun aya salaki pamajikan cere tehh,, (Hampura mun uing salah)... balik deui kana carita...

Si Pandu nepi imahna geus nyiapkeun sagala rupana,, mun prediksi manehna teu meleset,, Neng Eva peuting ayeuna bakal nelepon,, si Pandu ge nyokot simcard nu pernah dipake ku manehna tina dompetna, terus dipasangkeun kana HP na,, kembae heula si Mbebzz mahh cenah, isukan ge bisa deui nelepona, nu penting mahh ayeuna jalankeun proyek anu keur dirintis heula,,
Kitu deuii neng Eva diimahna ngan luman lamun wae, manehna galon mikiran kajadian tadi beurang,,
“Telepon wae kituu si Pandu na,, duhhh meni kasiksa kieu gening boga rasa bogoh teu kedal tehh,,” ceuk neng Eva ngmg sorangan,,
“Tapiii,,, Si Pandu teh pan palayboy, kunaon Eva bisa bogoh kanu kitunya..??” Neng Eva tatanya kadirina sorangan,,
“kemae laaahh palayboy ge, sugan jeung Eva mahh engke bisa dirobah kabiasaana,,” Neng Eva ngarep.. “Ayeuna mahh rek ditelepon wehh ku Eva ahh,, sugan keur jongjon si Panduna,,”
Neng Eva ge nyokot hp na terus kokoreh dina log nu kamari peuting, da no si Pandu na can ka simpen ku manehna,, “Tettt” hapena dipencet,, kadenge nada tungguna..
“Dan bilaa nanti kusanding dirimu,, miliki akuu dengan segala kelemahanku
Dan bila nanti engkau disampingku,, jangan pernah letih tuk mencitaikuuu,,”
Kitu cenahh nada tungguna tehh, anu ngajieun satiap awewe anu nelepon ka manehna bakal ngarasa kabuai ku syairna...
Si Pandu anu geus ngaprediksi Neng Eva bakal nelepon ngarasa makin gede hulu
“Tuhhhh ceukkk aing ge naon,,,” terus wehhh geus rada diantep mah ku manehna diangkat,,
“hollaaaa,,” ceuk si Pandu ngamimitian ngmg bari angger nembongkeun kesan judes,,
“Nduu Maafin Eva nyaaa,,!!” Neng Eva ujug-ujug mnt maaf,,
“Mnt maaf kunaon Va..??”


“Enya kamari Eva teu ngangkat telepoon ti kamu,,”
“Owhhh,, jujur weh nyaa,, sabnerna mahh teu nyangka wehh, kmu anu katelah bageur disakola gening bisa oge teu nepatan kana janji,,, mun emg kmu ga moo ditelepon ku pandu mah ngmg wehh ti awalna, ulah ngajanjian sagala,,” si Pandu ngajelaskeun,,
“Enya,, enya,, Eva salahh,, mk na Eva mnt maaf ka kamu,,”
“Va.. pandu ge sadar diri,, Pandu mahh disakola geus katelah cenah palayboy, matak mun kamu nolak ditelepon ku Pandu nya teu nanaon,, Pandu mahh narimakeun..”
“Enyaa sih emang hal eta anu nyieun Eva kamari, tapi ayeuna Eva ngarasakeun hal sabalikna,, Eva teu bisa narima ku kamu dicuekeun..”
“hoorrr nahaaaa,,?? Kabogoh ge lain atuhhh..” Si Pandu mancing,,
“teu apall Eva ge Nduu naha bisa gtuhhh,,”
Si Pandu nyikikik leutik aslina mahh,, ngadenge si Eva ngmg kitu dina hatena mahh ka ucap
“hakaannn tahhh,,,” tuluy weh si Pandu ge ngmg deuii,,
“Padahalll Pandu mahh geus niat daa,, mun hiji waktu Pandu bisa jadi kabogoh kamu Pandu rek robah,, supaya engke kamuna teu malu jueng bisa nyaah ka Pandu,,” Si Pandu mulai mere harepan..
“nu bener Nduu km daek rubah demi Eva,,??” ceuk si Eva kajerat ku rayuana si Pandu..
“Benerrr Va,, suer takewer-kerwer tahh,, kusabab Pandu mahh resep ka kmu tehh udah lama,, ti mulai kelas 2 pandu geus bogoh ka kamu,,”
“Kunaon atuhhh teu ti dulu deketin Eva na,,??”
“Ahhh kos nu teu apal wae atuhh,,, sok kmu gera ngaca,, saha kamu tehh,,,?? anak jelema beunghar,, pinter.. bageur... Ai Pandu mahh naonnn atuhhh,,??” ceuk si Pandu ngarendah bari terus musam mesem olangan,,
“Jangan ngmg gtu atuhhh nduuu,, jujur wehh Eva ge resep jeung bogoh ka kamu, matak Eva teu bisa narimakeun dicuekeun ku kamu,,” Neng Eva ngedalkeun isi hatena...

Lila si Pandu ngbrol dina telepon jeung Neng Eva tehh, da maklum wehh si Eva anu nelepon jadi teu hariwang pulsa beak sabarah ge, tpi mun manehna nu nelepon mahh paling lila 15 mnt, geus alesan,,, “Ehhh bentar heulanya disauran ku si Mamah,,” kitu tahh ngakalana teh,,

Geus pada ngedalkeun pamaksudana mahh 2 nana ge sapakat ngajalin hubungan atau anu biiasa disebut jadian, anu artina si Pandu menang tarohan jeung si Qijum dina waktu saminggu,, Pandu ge atoh bisa menangkeun “Paus”,, geus kabayang naon wae nu bakal jadi beubeunangan manehna mun bobogohan jeung si Eva.. Indit sakola geus jelas bakal disampeur salila sabulan ku Ojeg Qijum, salila hubungan jeung si Eva, geus jelas kamana wae ge bakal dianteurkeun,, jeung manehna ge bisa agul kababaturana disakola geus bisa meunangkeun si Eva, mojang anu disakolana katelah pinter jeung can pernah “kasentuh” ku lalaki mana wae ge,,,
“Iyeeesss,,, iyeeeesss,,, iyessss,,,” si Pandu atohhh kacida bisa meunangkeun tarohan,,
“Panduuuu Teaaaa ateuuuhhh..” ceuk si Pandu muji dirina sorangan,,

Neng Eva teu nyadar manehna jadi bahan tarohan si Pandu da nu nyaho ngan si Pandu jeung si Qijum hungkul,, salila sabulan mahh si Pandu jadi raja,, indit di sampeur ku si Qijum,, balik dianteur ku Neng Eva, atuh puguh wehh duit nu tadina jang ongkos tehh jadi bisa dipake ku nu sejen, sakapeung mahh mun manehna aya jadwal latihan Band jeung kabeneran Neng Eva na bisa ngilu sok dibayaran ku Neng Eva,, saking ku bisa ngolona,, dina jarak bobogohan 6bulan manehna geus meunang barang-barang anu dipikahayangna,, baju jeung calana mahh geus biasa,, nepi jam tangan jeung sapatu dibeulikeun ku neng Eva,, judulna mahh Neng Eva tehh kaporot pisan ku si Pandu, kusabab si Pandu pinter,, manehna bisa ngatur waktuna jeung kabogohna nu sejen, jeung bisa ngayakinkeun Neng Eva manehna keur nyoba rubah,, nepika hiji waktu mahh pas Neng Eva ulin kaimahna si Pandu, bibina si Pandu kalepasan ngmg..
“Ehh ayaa Neng Liaaa,, nembe ge kamari neng kadieu tehh,, ayeuna tos aya didieu deui,, meni layeuttt,,,” Ceuk Bibina si Pandu salah nyebut ngaran,,
Neng Eva mah ngan ukur bisa mesem ngadenge manehna disebut make ngaran Lia, tapi si Pandu mahh nepi ka popolotot ka ibi na,, teu salah ibina si Pandu mahh,, kusababnya emang Lia jeung Eva mahh ampir mirip jeung jadwal kunjungana rapet teuing,, Senen Dewi nu ulin,, Rebo Lia nu Ulin,, Jum’at Eva nu dibawa kaimah,, Sabtu jatah manehna nongkrong jeung barudakna,, Minggu sore Rani anu datang,, jadi nya wajar nu nempo ge pabeulit...

Tapi kumaha reaksi saterusna ti Neng Eva anu ngadenge ngarana salah disebut,,???
Urang lajeng deuii dinten enjing dina waktos sareng rohangan anu sami...

Lejing Mu Bodas
Sardun Simangku Randa
Advertisement
Carita Bahasa Sunda. Tongeret #4
Loading...