Carita Bahasa Sunda . Tongeret #6

Carita Bahasa Sunda Tongeret Bagean 6

Pas anjog diimahna si Thalia,, si Pandu ngarengkog,, si Pandu ngarasa diwadulan ku si Dede..
“Koplookkk si Dede nipu aing.. cenah anak tokeh.. ningali imahna kieu mahh anak cakcak meureun,,” gerentes hate si Pandu pas ningali kaayaan imah anu dicicingan ku si Thalia,,
“Ayoo Nduu masukk dulu atuh,,” Ceuk si Thaliaa ngajak asup si Pandu..
Si Pandu anu keur ngalamun ge kageuingkeun “Owhh enyaa.. tp aya saha didlm..” ceuk si Pandu nanya da teu genaheun meureun peuting-peuting namu..
“Ga da siapa-siapa daa...” ceuk si Thalia bari nuntun si Pandu asup..
“Owhhh.. mun ga sasaha mahh rek langsung pulang we ahh...” biasa strategi serigala berbulu domba mahh pura-pura waeee...
“Tenanggg ajaa,, moal aya nu ngagerebeg ieuhh atuhh,,”
Tuing... tuingg... tuingggg.. ngadenge kitu mahhh sinyalna si Pandu langsung manteng
“Lumayaann yeuhh..”
Bluss wehh dua nana asup kajero imah anu tadina kosong ewh sasaha ayeuna ngan aya mangkeluk eta 2an...
Sakumaha biasana,, ari anu mimiti namu mahh sok jaga image huela, pura-pura lunguh.. diuk ge suku na dirapetkeun.. leungeun disimpen dina tu’ur,, bari sirah rada ngeluk.. tiditu na mahh rek nunjukeun sifat eraan meureun..
“Minummm apa Nduu...??” ceuk nu boga imahh nawaran nginum..
“Aer Putih wehh Ya..”
“Klo mau aer putih mahh ku Lia dibawain aer kerannya,,??” si Thalia ngajak eleg
“Enya sok gpp,, dirumah ge udah biasa nguyup cai bak da,,”
SI Thalia nyikikik peuting-peuting “Hihiiihiiiii...” terus pok deui ngmg “Ya udah Lia bawaain aer putih klo gtu mahh..”
Si Thalia tuluy indit ka dapurna nyokot cai herang sagelas bari mawa toples anu isina wafer (Mawa Ferasaan,, teu lila manehna ge datang deui...
“Nihh Nduu,, skalian buat cemilan,,” ceuk si Thalia bari nyodorkeun toplesna tuluy diuk gigireun si Pandu percis...
“suruputt” wehh cai na diinum ku si Pandu...
“Gening dirumah tehh ga da sasaha Ya..??” ceu si Pandu muka obrolan deui ..
“Emg biasana kaya gini.. da si Papah mah pan di Garut ngurusin Toko sparepart.. mun si Mamah diem di Ruko anu didepan tadi..” ceuk si Thalia ngajelaskeun
“Owhhhh...” si Pandu mulai ngarasa yen omongan si Dede aya bnr na... teu lila HP na si Thalia disada..
“Bentarnya Ndu.. si Mamah telepon..” ceuk si Thalia ngabejaan ka si Pandu saha anu nelepon ka manehna..
“Iyaa sok santai wehh..” kudu na mahh anu boga imah nu ngmg kitu tehh, ngan ieu mahh tibalik malah anu namu anu ngmg kos kitu..

teuing naon anu diomongkeun antara indung jeung budak dina telepon,,, sanggeus eta si Thalia nyampeurkeun deui ka ruang tamu tapi lain nyampeurkeun si Pandu, tapi malah nelepon deui make pesawat telepon imah anu disimpen diruang tamu,, ngan kadenge ku si Pandu obrolan si Thalia pas harita nelepon diruang tamu “Kohh nih Lia,, si Mamah pasang bawah Gotiaw” terus wehh ditutup deui..
Si Pandu saharitaeun mahh rada bengong piraku aya indung nitah ka budakna jang masang tarohan, tapi da teu pati teuing dipikiran hal eta na mahh,, ngan anu aya dina pikirana ayeuna mahh
“Wahh Lohann yeuhh enya ge leutik tapi harga na mahal.. eheemmm ahhh,,, dilayanan kieu mahh” kitu cenah nu aya dina pikirana tehh.. Gek wehh si Thalia tehh diuk deui gigireun si Pandu,,
“Si Mamah sok tarohan bola Ya..” si Pandu panasaran
“Iyahh,, Klo ada Liverpool maen mah pasti tarohan waee” ceuk si Thalia nemal..
“Owhhhh...” ai sihoreng tadi tehh nelepon bandar meureun rek tarohan bola..

Mangkeluk 2 eta akhirna mahh ngbrol uplek teu nyaho waktu,, bener ceuk Kyai atawa Ust..
mun awewe jeung lalaki paduduan anu ka3 pasti iblis anu ngagoda.. kusabab si Pandu mahh jelema anu kurang nyaho kana Agama jeung si Thalia ge emang beda kayakinan akhirna mahh nyaa kituulahh,, moal dicaritakeun kitulahh na mahh kumaha,, da hese metakeun atawa ngadongengkeuna ge,, ngan ari video na mahh ayaaa.. hahahhhaaaa... (catetannn yeuhhh.. ieu mahh dongeng laen lalakon dalang.. kudu rada ditegeskeun,, kusabab saprak dongeng ieu ngan hayoo weh dalang jadi tersangka.. hadeuhhh...) pesen nu ku kuring rek ditepikeun didieu.. KANU SANES MUHRIM.. KADE ulah sakali-kali ciga si Pandu jeung si Thalia.. kusabab urang-urang mahh ngan ukur jalma biasa anu boga hawa nafsu, jeung pasti dina kaayaan kitu mahh hawa nafsu anu ngagedur bakal hese dikontrolna... Omat.. DON TRAI DIS ET HOME.. kusabab mun sakali dicobaan.. bakal katerusan.. jeung dalang anu bakal kaciwit daging.. jadi... OMAT.. sing karunya ka dalang da nanggung dosa sorangan ge geus teu mampu komo mun dibarengan ku dosa batur.. cilakaaa dualass daaahhh...
hiji deuii.. ulah waka maen vonis dongeng teu ngadidik atau naon we lahh anu kesan na goreng.. tapi tingali nepika ujung dongengna, naon anu bakal kajadian kana hirupna si Pandu kusabab ngajalanan jalan ciga ieu.. ayeuna kuring keur nyaritakeun sebab-sebabna heula,, anu ngarana sebab pasti aya akibat... dimana aya haseup pasti aya udud keur diduruk..

Balik deui kana carita...
Sanggeus kitu mahh si Pandu ge balik pamit ka si Thalia,,
“Mbebzz.. Ndu Pulang dulunyaa..” Ceuk Si Pandu pamitan,,
anu tadina ngan ukur nyebut ngaran kusabab geus “Wareg” nyebutna ge jadi Mbebzz..
biasa ari lalaki type ucing garong mahh kitu,, matak ka para istri anu lalengoh keneh wajib waspada,, mun manggihan lalaki amis biwir pasti loba kahayang.. beda deui mun salaki nu amis biwir, kudu bagja anu jadi pamajikana... tingal nemal ari nu geus Salatri (Salaki Jeung Istri) mahh “Goleeerrrkeunn kaaaangggg..” pahalaaa imbalana gee sarua jeung maehan yahudi cenah saur Kyai mahh,, duka Kyai manaa... hihiiihiiii..
si Thalia ge nemal “Owhh iya Ndu.. Besok Lia telepon yahh..!!”
“Emang punya kitu nomer telepon Pandu,,??”
“Ada dari si Dede...”
“Owhh iya sok ajaahh...” ceuk si Pandu ngaenyakeun..
Ngingkig balik wehhh si Pandu tehh geus pamitan mahh,, dijalan bari leumpang ngan ula euli wehh olangan mikiran kajadian tadi,, pajarkeun tehh cenah “Rejeki nomploook ieu mahh,,”

Hubungan si Pandu jeung si Thalia euweuh anu istimewa, sakumaha biasa wehh si Pandu mahh kalakuana,, ngan beda na,, jeung si Thalia mahh si Pandu teu meunang barang-barang ciga keur hubungan jeung Neng Eva,, tapii emang mun keur jalan-jalan atawa ceuk budak baheula mahh ngedet cnh,, mun ceuk budak ayeuna Hangout,, si Thalia anu sok ngabayaran jajanan na.. si Pandu mahh ngan ukur ngaluarkeun ongkos weh ti imah nepika TKP,, da balik na mahh sok diongkosan..
“Nduuu.. Lia pengen ketemu angeunnn,,,” tah mun geus si Thalia nelepon ciga kitu,, si Pandu pasti wehh ngajawab..
“Kmuu wehh anu karumah,, Pandu lg ga pegang uang Mbeb”
“Sokk pinjem dulu wehh ke siapa atuhh buat ongkos,, entar ma Lia digantiin”
karak tahh geus ngadenge komando kitu mahh ti si Thalia si Pandu ge daek nyampeurkeun ka TKP bari sumanget nemalna ge “Siaapppp Mbebzz...” pokona mahh ngan modal koloor wehh si Pandu mahh, asal daek nyampeurkeuna...
Poe ganti poe,, minggu ganti minggu,,, bulan gantii bulaaann,,, 2 mangkeluk eta ngajalin hubungan anu teu jelas, 2 nana teu paduli yen pasangan maranehna teh boga kabogoh nu sejen atawa heunteu da salila hubungan euweuh hiji ge anu ngabahas kana masalah eta, anu penting mahh dimana waktuna kudu amprok nya kudu amprokkk ulah heunteu, hal eta anu katingali ku si Pandu.. anu ngaran si Pandu geus biasa ngajalanan hub model kieu, asal urusan pribadi maneh na teu ka usik nya mangga-mangga wae.. nepika hiji waktu geus hubungan jalan babarah bulan si Thalia mulai ngabahas perkara eta,, si Thalia mulai ngadenge yen si Pandu tehh bobogohan jeung itu jeung ieu maranehna ge ribut gede dina telepon..

Basa si Pandu keur ngarumpul jeung baturana maen remi,, Telepon imah si Pandu disada,,
“Kriingggg... kriiinggg.... kringgggg...” tuluy diangkat ku indungna,, “Bla.. bla.. blaaa...”
indungna ge langsung ngagerewek ka teras imah... “Panduuuu.. si Liaaaa neleeepooonnn..”
berebet si Pandu lumpat asup kajero imahna,, gek wehh diuk disabeulaheun pesawat telepon...
“Hallooo Mbeebzz..!!”
“Haloo Nduu..” bari kadenge rada ingsreuk-ingsreukan..
“Kamu kunaon Bebzz,, nangis bukan,,??”
“Hemmm.. sedih Nduu,,,” ceuk si Thalia bari angger ngingsreuk “hikk.. hikk...hik..”
“Nahaa sedih tehh make hik..hik..hik.. kan sagala.. obat bengekna abis bukan..??” ceuk si Pandu ocon..
“Kamu mahh batur keur sedih malah heureuy,, sriusss nduuu,,,” ceuk si Thalia rada ogo
“Iyahhh atuhh sok Sriusss,, kunaon sedihna,,??”
“Lia denger ti temen kemaren kamu jalan jeung anak akutansi... bener ga Ndu,,?”
si Pandu nepak tarang.. “Haaaddduhhhhh...” tuluy ngomong “kata sapa itu tehh,, engga aahhh,,”
“Jangan bohong Ndu.. Lia dikirimin Fotona ma temen kamu keur jalan sm cwe itu,,” Si Lia makin narikan ceurikna..
Pandu geus teu bisa ngelak ari aya bukti otentik mahh,, ngan ukur bisa nutupan hungkul,,
“euuhhhhh enya sihh,, tapi itu mahh cm jalan biasa ga da nu special,, pan cm kamu anu special na mahh,, make endog bebekna (ulah bari mencet irung nyebutkeuna) ge 5 biji..” Si Pandu nyoba ngeles tina fakta nu aya..
“Kenapa atuh klo ga yang special mahh pake pegangan tangan segala,,”
si Pandu ngahuleng,, brarti bener si Thalia boga photo manehna keur nyekelan leungeun basa harita pas rek nyebrang da rarasaan si Pandu mah pas harita hungkul nyekelan leungeuna tehh,, dasar palayboy moment eta anu dipake jang malikeun kaayaan,,
“Eta Photo pas mau Nyebrang bukan Mbebzz..??”
“Iyaahhhh..” ceuk si Thalia bari ngabentak saking ku kesel
“Hoorr nya wajarr atuhh Mbebzz ari mau nyebrang dipegangin tangana mahh,, secara pan itu tehh temen Pandu,nya Pandu sebagai temena kudu ngalindungi atuhh komo pan eta mahh cewe,,” Logis alesana mahh si koplook tehhh..

Ngadenge alesana kitu mahh si Lia ge rada eureun ceurikna, teu tarik teuing ciga mimiti,, pok deui ngomong..
“Nduuu.. Lia sayang ma kamu,, besok ku Lia rek dibuktikeun klo Lia bisa ngalakukeun naon wae buat nunjukin ke kamu klo Lia beneran sayang ka kmu, hal Nekad sakali pun Lia bisa lakuin,,”
Si Pandu ngajenghok,, manehna mikiran naon harti tina kalimat eta saliwat mahh kapikiran “Wahhh piraku rek bunuh diri,, asa moall ahh nepi ka kitu mahh,,” kitu cenah nu aya dina pikiran si Pandu teh.. kusabab eta anu aya dina pikirana,, si Pandu Pok deui ngmg..
“Iyaa.. iyaa.. Pandu percaya Mbebzz,,, sok atuhh mulai ayeuna mahh kmu maena ulah deukeut-deukeut jeung peso.. tambang.. Api.. baygon nyaaa.. “ bari diujungan ku seurii “hihhiiii..”
Atuhh si Lia tehh jadi ngadat deui dieleg kitu mahh “Kamu mahh malah becanda,, liatt wehh besokkk” bari terus ditutup telepona “Tut... tut... tuttt...Neeeeng Nooooongggg”

Euuuuuleuhhhhh waktosna pamiarsaaa,,,
Urang cekapkeun heula dugi kadieu lalakon si Pandu anu buraong ciga ucing garong anu sok ngaletakan korong bari tungkrang tongkrong ditempat budak baong,,
Naon anu bakal dilakukeun ku si Thalia,, ??
urang lajeng deuii enjing dina waktos sareng rohangan anu sami..

Lejing Mu Bodas
"Wilujeng Enjing Mugi kenging BarOkah Dina ngajalanan aktivitasna"
Advertisement
Carita Bahasa Sunda . Tongeret #6