Carita Lucu Domba Si Uken

Carita Lucu Domba Si Uken - Halo baraya Belajar Bahasa Sunda, Pada kesempatan kali ini admin akan membagikan cerita lucu bahasa sunda yang bisa membuat hati anda terhibur, namun perlu diketahui dalam cerita ini tentunya kita bisa mengambil nasihat dan hikmah dibalik cerita ngakak sunda ini.  Oke langsung aja ya sama cerita sunda ngakak berikut ini.

www.belajarbahasasunda.com-Carita Lucu Domba Si Uken

Carita Lucu Domba Si Uken


Kacaritakeun di Kota Majalaya tapi ieu mah sigana rada nyincet saetik hehehe, aya jalma nu ngaranaSi Uken boga Domba alus, malah sigana pang alusna sakampung mah. 
Kabeneran waktu harita teh aya berita yen di  Majalaya aya Kontes Domba sehat, hadiahna duit Rp300 rb.. Atuh si Uken anu boga domba alus teh ngilu lomba.
Teu kacaritakeun kumaha der-derana kontes ieu nu pasti waktu harita teh ..Alhamdulillah kontes domba sehat beunang ku si Uken.

hadiahna duit 300 rb
Dibayar tunai ku Panitia,
duitna 3 lambar 100,- rebuan.

Waktu narima hadiah,bakat ku geumpeur ...
duitna anu 300 rb murag, langsung diteureuy ku Domba na..

Panitia nyarankeun yen Domba na sina nginum kopi, terus ditepak-tepak bujurna, ngarah Domba na bisa utah, ambeh duit nu diteureuyna bisa kaluar.

Si uken balik bari neangan tukang kopi, bari nunungtun si domba..
pas aya tukang kopi si Uken mesen sagelas kopi.
Ku si Uken kopi na diinumkeun ka si Domba saregot, terus ditepak-tepak bujurna,
..Bener geuning kaluar salambar duit 100 rebu !

Tukang kopi jadi kepo, langsung nawar 3 juta supaya Domba si Uken jadi milik manehna.

Si Uken ngajawab singket ;
"Teu dijual !"

Si Uken nginumkeun deui kopi, terus nepakkan bujur Domba na,
..kaluar deui duit 100 rebu...!!

Tukang kopi beuki panasaran, ditawar eta Domba si uken teh jadi 10 juta.
Si Uken keukeuh nampik bari nginumkeun deui kopi ka Domba na, ditepakkan deui bujur Domba na teh, terus utah deui duit 100 rebu.

Tukang kopi beuki panasaran pisan...,
tuluy nawaran duit 25 juta ka si Uken.

"Deal !"
..Ceuk si Uken meni atoh..

Tungtungna si Domba teh jadi milik si Tukang Kopi.

Isukna rame aya berita dina headline koran ;

"Tukang Kopi ditahan Pulisi  ku sabab najongan Bujur Domba nepi ka paeh !"😁😄

Hiduuuup...Uken...

Kesimpulana Tina Carita Si Uken ieu nyaeta :
Simple hirup mah....teu kudu kabita ku milik batur tepi ka hayang miboga,komo bari teu nyaho mimitina
Sabab kulakna rizki moal bisa sarua...
Advertisement
Carita Lucu Domba Si Uken
Loading...