Sisindiran Bahasa Sunda Tema Percintaan

Sisindiran Bahasa Sunda Tema Percintaan- Pada postingan sebelumnya admin sudah membagikan beberapa contoh sisindiran sunda namun jika para pengunjung masih belum cukup maka pada postingan kali ini admin akan menambahkan contoh-contoh sisindiran yang mungkin hanya sedikit orang yang pernah mendengar sisindiran ini.

Kumpulan contoh Sisindiran Bahasa Sunda Tema Percintaan


Daek soteh ka cinangka
Ka Cisitu mah teu purun
Daek soteh ka manehna
ka nu itu mah teu purun

Pucuk tiwu akar bangban
amis mata di susukan
Mun rek milu geura dangdan
Cimata geura susutan

kaso pondok kaso panjang
kaso ngaroyom ka jalan
Sono mondok sono nganjang
sono patepang dijalan

Kaman nya nyiar kulit
hayang seubeuh sesewiran
Kamana nya nyiar duit
hayang seubeuh pelesiran

Reundeu beureum reundeu hideung
reundeu kayar solempangan
Beuki heubeul beuki nineung
Beuki lawas kaedanan

Karinding palapah kawung
ditiup ku nu paranti
Nu ginding ulah mangpaung
sing emut ka diri abdi

Hayang teuing buah hiris
teu bisa ngasakanana
Hayang teuing kanu geulis
teu bisa ngakalanana

Rayagung tanggal sapuluh
pkasungka reujeung malela
abdi burung mun teu tulus
kasuka da tibaheula

kembang goyang jeung ermawar
pacampur jeung kacapiring
Hariwang rea kakelar
tagiwur teu ngeunah cicing

Lain bangban lain pacing
lain kananga kuduna
Lain babad lain tanding
Lain kadinya kuduna

Jika ada yang ditanyakan, silahkan sobat tinggalkan komentar,
Advertisement
Sisindiran Bahasa Sunda Tema Percintaan
Loading...