Istilah Makanan dan Minuman Khas Sunda Lengkap Dengan Contoh Kalimatnya

Istilah Makanan dan Minuman Khas Sunda Lengkap Dengan Contoh Kalimatnya - Seperti kebanyakan daerah pada umumnya selain dari budaya dan kebiasaan yang khas dibandingkan dengan daerah lain, Daerah tatar sunda pun memiliki bermacam-macam kuliner yang khas tentunya.

Istilah kadaharan jeung inuman sunda sebetulnya sudah diposting pada artikel yang lalu, namun banyak permintaan dari para pengunjung tentang bagaimana contoh kalimat yang menggunakan istilah makanan dan minuman, untuk itu maka admin mencoba membuat artikel ini.

Istilah Makanan dan Minuman Khas Sunda Lengkap Dengan Contoh Kalimatnya

Istilah Makanan dan Minuman Khas Sunda Lengkap Dengan Contoh Kalimatnya

Istilah Kadaharan / Inuman

- Ranginang => Kadaharan anu dijieun tina ketan, memeh didahar kudu digoreng heula. rasana nikmat tur renyah
Contoh Kalimat : Aduh mani bareuka kieu ranginang teh!

- Gogodoh => Cimplung, Amis-amis tina cau dicampuran ku tipung
Contoh Kalimat : Karesepna kana Gogodoh teh jakan mah.

- Wajit => Sarupa amis-amisan tina ketan, biasana dibungkus ku upih atawa kararas, tapi jaman ayeuna mah lolobana sok make kertas wajit
Contoh Kalimat : Mun kapareungan ulin kacililin ulah poho meuli Wajit nya !

- Tatangangin => Sarupa leupeut juru tilu nu dibungkus ku daun awi atawa daun tamiang
Contoh Kalimat : Mani leuleus liat kieu ieu Tatangangin teh

- Peuyeum => Kadaharan tina ketan atawa tina sampeu, matak jadi amis lantaran diragian, di tatar sunda utamana daerah bandung, katelah ku kota peuyeum
Contoh Kalimat : Asep dongkap ti bandung nyandak oleh -oleh Peuyeum

Tuak => Inuman mangupa cai nu kaluar tina tangkal (dahan)nu di tilas pikeun pibareun.
Contoh Kalimat : Kade Jang nginum Tuak Teh ulah loba-loba teuing bisi weureu
Advertisement
Istilah Makanan dan Minuman Khas Sunda Lengkap Dengan Contoh Kalimatnya
Loading...
Next
This Is The Current Newest Page