Biantara Sunda Tema Kebersihan | Pidato Bahasa Sunda

Biantara Sunda Tema Kebersihan | Pidato Bahasa Sunda - Pada kesempatan ini Admin Belajar Bahasa Sunda akan membagikan salah satu contoh teks pidato basa sunda atau biantara dengan Tema Kebersihan. sengaja admin bagikan dengan harapan bisa membantu anda dalam mencari referensi berbagai pidato sunda singkat yang baik dan benar.

Assalamualaikum Warrahmatulohi Wabarakattuh

Langkung tipayun urang panjatkeun puji sareng syukur ka Allah SWT, Tuhan Nu Esa anu mana masihan hidayah sareng inayah-Na ka urang sadaya. Janten urang sadaya tiasa kempel di acara ieu, dina kaayaan sehat wal afiat alhamdulilah.

Para wargi sakalian anu dipikahormat kusimkuring,

Dina waktos ieu abdi bade nerangkeun tentang tema kebersihan, nyaeta kumaha pentingna ngajaga diri dina hidup sehat jeung manfaat ngajaga kasehatan. Nu mana urang sadaya teh kedah atau wajib ngajaga lingkungan sekitar urang, sareng awak nyalira yen urang sadaya tiasa ngajaga kasehatan tina sagala rupi panyakit nu aya.

Ku margi kitu urang sadaya ge kedah ningkatkeun carana pola hidup nu sehat kanggo kapayuna hirup urang sakalian di kawitan ti ayeuna. Siga anu pernah diterangkeun dina salah sahiji hadist, ‘ Inna dhofatu minal iman.’ Anu hartosna teh, kabersihan sabagen tina iman.’ Nu matak kudu dijaga ku urang-urang.

Sebagai urang muslim anu taat, anu gaduh kaimanan di jero hate urang tangtu urang teh kudu bersih sareng suci tina sagala kotor atau najis anu nyebabkeun urang jadi teu suci. Allah SWT mah resep kanu hamba anu merhatikeun jeung ngajaga kabersihan. Bersih eta teh kaasup kana raga urang, diri urang, sareng lingkungan di sakitar urang.

Tapi kabersihan eta teh rupina macem-macem, aya nu disebut bersih hate, bersih jiwa, bersih raga, sareng bersih rohani. Urang kedah jadi jalma anu kaasup bersih sadayana, sabab ngan bersih raga tapi hatena teu bersih mah nya percuma. Matak ti mulai ayeuna, hayu urang ngabersihan sagala rupina, sareng ningkatkeun pola hidup sehat kanggo urang sadayana.

Cekap sakitu abdi nyanggakeun pihatur, hatur nuhun.

Search artikel : pidato bahasa sunda tentang lingkungan,teks pidato bahasa sunda tentang akhlak,pidato bahasa sunda perpisahan,pidato bahasa sunda tentang narkoba,biantara bahasa sunda tentang kebudayaan,teks pidato bahasa sunda tentang kasehatan,biantara bahasa sunda tentang hari kemerdekaan,pidato sunda lucu.
Advertisement
Biantara Sunda Tema Kebersihan | Pidato Bahasa Sunda
Loading...