Contoh Pidato Bahasa Sunda Tema Memperingati Hari Kesaktian Pancasila

Contoh Pidato Bahasa Sunda Tema Memperingati Hari Kesaktian Pancasila - Halo akang-akang dan Teteh-teteh pada kesempatan kali ini admin Belajar Bahasa Sunda akan membagikan salah satu contoh Pidato Bahasa Sunda singkat,Padat Dan Jelas dalam rangka menyambut dan memperingati hari kesaktian pancasila. Pidato Sunda ini sengaja admin posting agar para pembaca yang sedang mencari referensi Pidato sunda lebih mudah,Untuk pidato bahasa sunda panjang insya allah admin akan buat pada postingan selanjutnya.
contoh pidato bahasa sunda singkat padat dan jelas

Contoh Teks Pidato Bahasa Sunda Tema Memperingati Hari Kesaktian Pancasila

Assalamu'alaikum Warohmatullohi Wabarokatuh

Puja sinareng puji kagungan Dzat nu Maha Suci Allah Illahirobbi, solawat salam muga ditetepkeun ka jungjunan alam nu janten panutan urang, baktosna Rosulullah Muhammad SAW.

Sababaraha mangsa katukang, sababaraha taun kalangkung, dimana nagara urang merdeka aya salah sahiji kajadian nu pohara rohakana nyeta kajadian penculikan oge panganiayaan ka sababaraha tokoh pajuang bangsa diantarana Jendral Ahmad Yani, Jendral S. Parman, Jendral Sutoyo sareng nu sanesna. Ieu kajadian teh tepatna tanggal 30 September 1965 nu disebut G30SPKI tea.

Eta kajadian teh estuning pinuh ku haru jadi sumeblakna sakabeh bangsa, teu sangka aya kajadian nu pohara biadabna teu luyu sareng perikamanusaan dugika teu pendak laratanana.

Tapi ku kuatna persatuan ngahijina patekadan utamana para perwira bangsa ti sakabeh angkatan ngabogaan kayakinan yen kadoliman, kabiadaban, jeung kamurkaan pasti bakal kabongkar.

Dina kaping 1 Oktober1965 keneh sadayana para tentara kalayan kawaspadaana tiasa mendakan para pahlawan anu dianiaya tempatna di Lubang Buaya ( atawa sumur tua tea)

Dina mangsa harita keneh sadaya bangsa ngarasaan gumbira jeung yakin yen pancasila nu disebmboyankeun ku Bhineka Tunggal Ika dijadikeun ciri kana kokohna perjuangan bangsa. Nu disebut Pancasila sakti tea.

Ku kituna ieu teh mangrupikeun sumanget atanapi bahan keur sakuna bangsa pikeun tutulung kana jadina hari kasaktian pancasila.

Mudah-mudahan bae sadayana bangsa,nagara, katut palsapah sareng pengeusina diraksa ku Allah SWT sapapaosna Amin.

Wassalamualaikum Warohmatullohi Wabarokatuh

Incoming Search Term : Contoh Pidato Bahasa Sunda tentang Memperingati hari kesaktian pancasila, Contoh Pidato Bahasa Sunda panjang tentang Memperingati hari kesaktian pancasila, Contoh Teks Biantara Sunda Tema Hari kesaktian Pancasila, Tek Pidato Sunda Dalam Rangka Menyambut hari kesaktian pancasila.
Advertisement
Contoh Pidato Bahasa Sunda Tema Memperingati Hari Kesaktian Pancasila
Loading...