Pidato Bahasa Sunda Tema Kemerdekaan

Pidato Bahasa Sunda Tema Kemerdekaan - Berikut ini merupakan salah satu contoh pidato bahasa sunda tentang kemerdekaan, sedangkan pidato disebut biantara. sengaja ane share sebagai bahan referensi para sobat yang sedang belajar bahasa sunda agar bisa memahami bagaimana contoh biantara bahasa sunda singkat, padat dan jelas.

Assaalamualaikum Wr.Wb

Sateuacana, hayu urang panjatkeu puji sareng syukur ka Gusti Allah SWT. Anu tos maparinkeun rahmat-Na ka urang sadaya, dugi urang tiasa kempel di acara dinten ieu.


Hadirin anu dipikahormat ku simkuring, Bapak Kapala Sakola, Bapak/Ibu guru anu dipikahormat, sareng rerencangan simkuring anu dipikacinta. Dinten ieu alhamdulilah urang tiasa kempel sareng patepang raray dina urutan meriahkeun hari kamerdekaan Indonesia.

Urang periyogi ka uninga, yen di zaman baheula the seueur pisan pangorbanan para pejuang dina ngabelaan kamerdekaan nagara Indonesia. Matak ku kituna, urang salaku warga nagara Indonesia generasi penerus bangsa, sareng kedah neruskeun perjuangan para pahlawan urang. Carana nyaeta diajar sing giat jeung ngawujudkeun cita-cita urang pikeun ngajadikeun kahirupan bangsa Indonesia.

Tepi sabenerna, seuer keneh hal-hal anu tiasa dilakukeun ku urang sadaya sebagei generasi muda dina rangka ngeusian kamerdekaan Indonesia. Contona ngajauhkeun diri urang tina pangaruh narkoba, jauhkeun diri urang tina pergaulan bebas, tawuran anu ngabahayakeun nyawa, jeung sajabana anu mawa pangaruh buruk jang diri urang.

Hayu urang sami-sami ngalakukeun hal positive atau aya mangpaatna jang diri urang, misalna nyieun prestasi di sakola, seueur maca buku nu berguna, diajar sing bener di sakola, jeung sajabana.

Rupina mung sakitu pidato ti simkuring, hapunten saupami dina biantara ieu aya cariosan anu salah atawa kirang merenah dina hate aranjeun.

Wassalamualaikum Wr.Wb.

Search artikel : pidato bahasa sunda tentang lingkungan,teks pidato bahasa sunda tentang akhlak,pidato bahasa sunda perpisahan,pidato bahasa sunda tentang narkoba,biantara bahasa sunda tentang kebudayaan,teks pidato bahasa sunda tentang kasehatan,biantara bahasa sunda tentang hari kemerdekaan,pidato sunda lucu.
Advertisement
Pidato Bahasa Sunda Tema Kemerdekaan
Loading...